Actualitate

Un sat de poveste – Mățara

Într-un colț uitat de lume din România se află un sat de poveste, Mățara, unde cei opt locuitori se simt izolați și uitați de restul lumii.

Acest mic sat, situat în apropierea Munților Buzăului este ca o insulă pierdută în timp, unde viața pare să se desfășoare într-un ritm diferit, departe de avansul tehnologic și de comoditățile moderne.

În mijlocul unei liniști apăsătoare, Mățara nu apare pe harta geografică, cu excepția unui mic semn reprezentat de o cruce imensă, amplasat la intrarea în sat, care indică faptul că aici mai locuiesc câțiva oameni. Pentru acești locuitori, tristețea și greutatea vieții cotidiene sunt palpabile, iar zâmbetul pe buze pare un lux inaccesibil.

Satul nu beneficiază de niciuna dintre facilitățile obișnuite ale vieții moderne. Lipsa electricității este doar una dintre provocările cu care se confruntă, alături de lipsa magazinelor și a bisericii. Drumurile, neasfaltate și greu accesibile, fac dificilă circulația și aducerea de provizii.

Până în urmă cu doi ani, satul era aproape complet izolat, fără nicio cale de acces practicabilă. Serviciile de urgență nu puteau ajunge aici, iar locuitorii erau lăsați pe cont propriu în fața oricărei situații de criză.

Chiar și simpla aprovizionare cu alimente era o provocare majoră, obligându-i pe locuitori să călătorească o dată la două săptămâni în satul vecin.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button