Actualitate

Știri de ultimă oră, breaking news, #AllViews

A treia generație a Dacia Duster a fost prezentată public, miercuri. Noua mașină ce are la bază conceptul Bigster beneficiază și de o motorizare hibridă, în condițiile în care Dacia a anunțat deja că va renunța la motoarele pe motorină, potrivit publicației franceze L’argus.

După șase ani de comercializare, Dacia Duster 2 va lăsa locul unui nou model ce va fi fabricat începând din 2024. Acesta va fi prezentat, miercuri, iar producătorul de la Mioveni își propune să surprindă publicul prin designul noii mașini. Cu peste 2,2 milioane unități comercializate de la lansarea în 2010, Duster a devenit modelul cel mai bine vândut din gama Dacia.

Dacia Duster 3, inspirată din conceptul Bigster

Pentru a dezvolta Dacia Duster 3, echipele de designeri coordonate de David Durand s-au inspirat de la conceptul Bigster, care a fost prezentat publicului în ianuarie 2021. În partea frontală, noua mașină va avea o bară de protecție verticală de mari dimensiuni și o capotă proiectată pentru a sublinia aspectul robust al SUV-ului. Blocurile optice cu o semnătura luminoasă în formă de Y reprezintă noua identitate vizuală a mărcii, introdusă pe actualul Duster în vara lui 2022.

De asemenea, noul SUV va dispune de un spoiler în partea superioară a hayonului, iar numele mărcii este inscripționat central pe portabaj. Stopurile conțin și ele o semnătură luminoasă în formă de Y.

Din punct de vedere tehnic, cea de-a treia generație Duster folosește noua platformă CMF-B, care echipează deja Jogger și Sandero.

Dacia Duster 3, motorizări și noi dotări tehnice

Platforma pe care Dacia o împarte cu Renault permite ca noul Duster să beneficieze de o nouă punte spate multi-link care se va regăsi pe viitoarele R5, R4 și Alpine A290), precum și de o nouă arhitectură electronică ”Sweet 400”.

 » Citește tot articolul aici…

Related Articles

Back to top button