Actualitate

Știri de ultimă oră, breaking news, #AllViews

Marcel Ciolacu a solicitat un memorandum în Guvern privind cumpărarea de brăţări electronice pentru persoanele aflate sub control judiciar.

Premierul susține că acesta va avea loc în maximum două săptămâni.

”Am avut o intervenţie în timpul şedinţei de guvern şi am cerut atât vicepremierului, ministrului de Interne, cât şi doamnei ministru al Justiţiei să ia legătura cu alte state, cu Italia, cu orice alt stat european, să cumpărăm odată acele brăţări, când eşti în control judiciar, când stai şi aştepţi o decizie a instanţei, să se impună aceste brăţări, dar nu numai pentru fapte de corupţie, şi pentru alte fapte.

E un instrument folosit şi de Statele Unite şi de întreaga Europă. În loc să stăm să dăm explicaţii cum a reuşit cineva să fugă, e atât de simplu: Domne’ vedeţi care-s procedurile cele mai scurte, procedură simplificată, cumpăraţi, că nu trebuie să cumperi un milion, nu, ca şi cu vaccinurile.

Nu cere cineva să cumpere de un miliard. Haideţi să şi prevenim, pentru că costurile de a-l prinde pe domnul Cherecheş au fost unele majore. Mai mult, ai pus un angrenaj întreg, european, ai solicitat partenerilor tăi să te ajute. (…) Dar nu pot să uit că a putut să treacă cu un buletin al altcuiva, cu 10 ani mai tânăr. Am cerut memorandum, în guvern, în maximum două săptămâni”, a spus Ciolacu, la România TV.

El a afirmat că este vorba de câteva sute de brăţări electronice şi de un sistem care, instituţional, poate fi preluat de la alt stat.

 » Citește tot articolul aici…

Related Articles

Back to top button