Actualitate

Știri de ultimă oră, breaking news, #AllViews

Ziua Națională a României a fost sărbătorită cu parade militare, focuri de artificii și multă voie bună în toată țara. La Iași, oamenii au încins o horă a bucuriei, pe ritmuri săltărețe de muzică populară. La Alba Iulia, în Orașul Unirii, participanții la eveniment au trăit un moment de istorie: reconstituirea semnării rezoluției Marii Adunări Naționale. Iar la Constanța, oamenii au profitat de vremea neobișnuit de caldă pentru a admira defilarea forțelor de ordine române, americane, germane și franceze.

Imagini de la parada de 1 Decembrie 2023, București:

Fotografii: George Călin / Inquam Photos

01/12/2023 , 12:50

Parada militară de 1 Decembrie din București s-a încheiat în jurul orei 12:15. Aproape 100.000 de persoane au asistat la defilarea militarilor sub Arcul de Triumf.

Dispozitivul de defilare al tehnicii militare a fost alcătuit din circa 150 mijloace tehnice.

În blocul de paradă au defilat aproximativ 250 de militari străini, în cadrul unor detaşamente din Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos, precum şi militari din ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României. Militarii străini au fost prezenţi cu 23 de mijloace tehnice.

Avioane şi elicoptere au survolat Piaţa Arcului de Triumf la parada de 1 Decembrie.

01/12/2023 , 11:27

În deschiderea manifestării, s-a intonat Imnul Naţional de către muzicile militare reunite ale Garnizoanei Bucureşti, alături de baritonul Ştefan-Alexandru Constantin, solist al Ansamblului Artistic “Doina” al Armatei, şi corul Academiei Tehnice Militare “Ferdinand I”, format din 100 de studenţi. În timpul intonării Imnului de stat, au fost trase douăzeci şi una de salve de tun, în semn de salut, folosindu-se muniţie de manevră.

Preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă pentru reîntregirea neamului românesc.

 » Citește tot articolul aici…

Related Articles

Back to top button