EconomiePolitică

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

După încheierea celor doi ani de război în Ucraina, impropriu denumit conflict, nimeni nu mai vorbește despre căile de negociere pentru armistițiu. De ce? Fiindcă SUA sunt interesate să-și dezvolte industria de apărare și să stoarcă tot mai mulți bani de la aliați, în vederea finanțării Ucrainei. Federația Rusă se pregătește de alegeri prezidențiale. Putin și-a consolidat puterea. Invazia din Ucraina i-a mărit simpatia în țările din BRICS. Se pregătește nu doar de o victorie la scor, dar și de preluarea conducerii forului mondial al nealiniaților!

America e cinică. Așa cum nu voiam să o recunoaștem. Stoarce bani din piatră seacă. Dacă se face că nu poate da cele șaizeci de miliarde de dolari, ajutor financiar, din cauza rebelilor republicani, pune pe alții “să plângă masa,” vorba pokeristului, când jocul stagnează.  

Săptămâna viitoare, prima tranșă de 4,6 miliarde de euro din cele șaizeci de miliarde ale UE intră în visteriile ucrainiene. Experții Comisiei Europene susțin că astfel ar fi acoperite cheltuielile administrației Zelenski pentru câteva luni. În același timp, sub imboldul Casei Albe, tot mai multe state semnează Acordurile bilaterale de Securitate cu Ucraina. Marea Britanie, Germania, Franța, Danemarca și mai recent Canada și Italia “suveranistei” Meloni au apostilat documentele, prin care se angajează să livreze nu doar bani, ci și armament.

Klaus Iohannis folosește cinic poziția geostrategică a României și efortul financiar uriaș al românilor. Deși n-are nicio șansă să preia conducerea NATO (Mark Rutte având susținerea a zeci de state, iar președintele român, doar a Turciei, Bulgariei și Ungariei), liderul de la București a “comasat” o țară, a căsătorit din interes două partide adverse, a sărăcit românii pe care i-a sfidat din jeturile de lux, dar insistă, printr-un șantaj de tip Ferentari, să ceară un post influent în numele României. El, ca persoană fizică neautorizată, ar avea probleme cu justiția. Dosarele s-ar deschide mintenaș. De aia are nevoie de imunitate sau – mă rog – de impunitate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button