Actualitate

Ramona Chiriac – a mințit Comisia Europeană în beneficiul PSD și PNL

Șefa reprezentanței C.E. la București e acuzată într-o adresă oficială către comisie că a dezinformat instituția condusă de Ursula von der Leyen în legătură cu acțiunile guvernului de la București. Sesizarea, aparținînd AUR, include solicitarea demarării unei anchete asupra activității Ramonei Chiriac, cea care va deschide lista candidaturii alianței PSD-PNL la europarlamentare.

”Trebuie să vă aducem la cunoștință faptul că Ramona Chiriac și-a dezinformat în mod repetat superiorii de la nivel european, prin faptul că nu le-a furnizat informații și analize corecte cu privire la evoluția anumitor evenimente politice, economice și sociale din România. Ramona Chiriac a închis ochii la abuzul comis de guvernul PSD – PNL și de premierul Marcel Ciolacu prin ordonanța de urgență adoptată vinerea trecută, pe 8 martie 2024, privind comasarea alegerilor europene cu cele locale, act care încurajează dezertarea politică. În calitate de reprezentant imparțial al unei instituții europene, ar fi trebuit să fie prima care să ia atitudine” scrie deputatul AUR Adrian Axinia în solicitare.

”Considerăm că este total nepotrivit ca o persoană care a ocupat o astfel de funcție administrativă, care presupune imparțialitate, să sară direct într-un cadru politic și să facă campanie pentru coaliția de guvernare din România, formată din PSD și PNL.
Având în vedere că avem îngrijorări serioase cu privire la lipsa de informații corecte furnizate Comisiei de către șeful Reprezentanței sale în România, subliniem necesitatea unei transparențe totale și solicităm să ne fie prezentate toate documentele trimise de către Reprezentanța Comisiei Europene la București la Bruxelles, având în vedere următoarele aspecte:

– Multiplele acțiuni ale PSD și ale PNL care au afectat negativ democrația din România în ultimii doi ani;
– România se află deja în al cincilea an de deficit bugetar excesiv;
– Există numeroase proceduri de infringement pentru neaplicarea sau aplicarea defectuoasă a legislației europene în România;
– PSD și PNL au instituit un control total asupra sistemului judiciar din România;
– Calendarul de reformă convenit nu este respectat. De exemplu, eliminarea de facto a pensiilor speciale;
– S-a încercat încălcarea deciziilor Curții Europene de Justiție care stabilește dreptul cetățenilor europeni de a plăti în numerar orice achiziție.

Având în vedere gravitatea acestor acuzații și importanța respectării principiilor transparenței, responsabilității și integrității în cadrul Comisiei Europene și al reprezentanțelor sale, solicităm respectuos Comisiei Europene să inițieze o anchetă amănunțită cu privire la acțiunile doamnei Ramona Chiriac” se mai arată în document. (B.T.I.)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button