Actualitate

Ciolacu spune că este o discrepanță mare între ceea ce produc IT-știi din România și ceea ce se întâmplă în sistemul public. Să ne întrebăm oare cine e de vină?

„Avem această mare discrepanță, avem cei mai buni IT-iști din Europa, companiile americane au cei mai mulți angajați din Europa, în România și avem un sistem de digitalizare a sistemului public undeva în trecut”, a declarat marți premierul Marcel Ciolacu la evenimentul AmCham CEO Business Forum. Acesta a făcut apel la corporațiile americane să se implice în proiecte strategice de digitalizare, precum cloudul guvernamental.

Și asta nu e tot!

Ciolacu a promis că va duce la capăt digitalizarea ANAF indiferent de câte probleme și presiune va fi.

  • „Este inuman pentru un guvern să i se ceară să ia decizii în timp real și să nu aibă niciodată, să nu aibă niciun soft care să analizeze date în ceea ce privește riscul fiscal.
  • La fel cum am dublat sumele la Casa de Sănătate, de la aproape 5-6 miliarde de euro, am ajuns la aproape 12 miliarde de euro cheltuieli prin Casa de Sănătate, aproximativ 1.000.000.000 euro lunar.
  • Și în continuare, cu toții vedem la televizor știrile, când intri în spital, că nu sunt bani de medicamente.
  • Asta se întâmplă pentru că încă România nu are o digitalizare a Casei Naționale de Sănătate. Încă, ministrul sănătății nu poate lua o decizie în cunoștință de cauză, unde se scurg banii publici și de ce se întâmplă acest lucru. Încă nu avem în programele naționale ținte foarte clare: de ce cheltuim acești bani și de ce investim?”

Urmează să vedem cum va fi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button