Actualitate

Ciolacu a lăsat fără bani echipa națională de gimnastică

Echipa feminină de gimnastică artistică s-a calificat, pentru prima dată în ultimii 12 ani, la Jocurile Olimpice – e vorba despre Olimpiada 2024, de la Paris. Mai sunt nouă luni până atunci, iar Federația de Gimnastică face apel la donatori să ajute lotul: nu mai are bani pentru antrenamente.

Gimnastele românce s-au calificat după 12 ani de pauză la Jocurile Olimpice datorită rezultatelor de la Campionatele Mondiale din Belgia, din octombrie.

Echipa României a ocupat locul 10, iar primele 12 s-au calificat la olimpiadă.

Noua echipă olimpică de gimnastică feminină este una tânără, cu o vârstă medie de 16 ani și câteva luni. În lotul extins sunt 15 gimnaste, iar pentru olimpiadă vor fi selectate în următoarele săptămâni, doar cinci dintre ele.

Până la olimpiadă, reprezentanții echipei încearcă să facă rost de bani pentru pregătire. Ar avea nevoie de două milioane de euro până anul viitor, bani care ar asigura în special pregătirea din străinătate a gimnastelor, care în România nu au aparate similare cu cele pe care vor concura la Paris.

Federația Română de Gimnastică face un apel la donatori să contribuie cu bani astfel încât pregătirea să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Președinta Federației, Carmencita Constantin, spune că instituția nu are în prezent bani în conturi, iar pregătirea din ultimele două luni s-a făcut cu bani de la sponsori.

Federația Română de Gimnastică nu are încă la dispoziție bugetul pentru anul viitor și nu știe nici măcar câți bani va primi de la bugetul național.

Povestea echipei naționale de gimnastică artistică a României, spusă chiar de unele dintre sportive și de președinta Federației de Gimnastică, o puteți afla din reportajul video de mai jos:

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button