Actualitate

Autoritățile au descoperit deșeuri periculoase provenite din mai multe țări din UE cât și din afara spațiului european

La data de 6 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Călărași au pus în executare un mandat de percheziție la sediul unei societări comerciale, din județul Călărași.

În urma percheziției au fost descoperite și ridicate 114.850 de kilograme și 107.200 de litri deșeuri periculoase și nepericuloase, precum și un bazin de 5 tone, care conținea o substanță de culoare brun-roșcată, deversată în sol pe un perimetru de aproximativ 100 de metri pătrați.

Din verificarile efectuate s-a stabilit faptul că, deșeurile ar fi fost colectate de o societate comercială, specializată în eliminarea deșeurilor periculoase și nepericuloase, provenite de la diferite societăți comerciale din România, țări membre ale Uniunii Europene, cât și din țări din afara spațiului european.

De asemenea, au fost ridicate atât probe din sol, cât și din recipientele descoperite în incinta societății de către polițiști, în vederea continuării cercetărilor, urmând a se stabili trasabilitatea substanțelor.

În cauza, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de neluarea măsurilor de neutralizare a produselor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

La activități au participat polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale – Structura Arme chimice, biologice, radiologice, nucleare și explozivi cu randament înalt (CBRNE) din cadrul Poliției Române, precum și reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button